Wat is het verschil tussen helder of opaal dakplaten?

Dakplaten voor uw aluminium terrasoverkapping zijn leverbaar in twee soorten polycarbonaat (kunststof). U kunt kiezen uit een polycarbonaat dakplaat helder of polycarbonaat dakplaat opaal voor uw terrasoverkapping. 
De voordelen van polycarbonaat

Polycarbonaat is een kunststof met veel voordelen. De dakplaten zijn hierdoor licht van gewicht, sterk en slagvast. Polycarbonaat wordt gecombineerd met brand dovend materiaal zoals thermoplast. 

Met een opaal dakplaat krijgt u zachter, meer diffuus licht. Dit komt omdat opaal, wit transparant is. Wanneer u meer licht wilt doorlaten, maar de sterke zonnestralen wilt tegenhouden, is opaal een goede keuze. Deze platen laten voldoende licht door en zorgen voor goed zicht.   

Tips voor onderhoud 

De dakplaten zijn erg onderhoudsvriendelijk. Voor het schoonmaken van de polycarbonaat dakplaten heeft u geen aparte schoonmaakmiddelen nodig. Een beetje water en een goede bezem voldoet vaak al in de meeste gevallen. Het is van belang dat u de platen regelmatig schoonmaakt, dit voorkomt algvorming. 
 

Het verschil tussen helder (l) of opaal (r)

Polycarbonaat dakplaten helder of opaal

Meer over Aluprotect

Aluprotect is uw leverancier voor een complete buitenzonwering, plisséhordeur, overkapping of windscherm op maat. Bij ons kunt u snel en eenvoudig maatwerk screens, lockscreens, rolluiken, plissé hordeuren, aluminium terrasoverkappingen en windschermen direct online bestellen. Wij maken uitsluitend gebruik van hoogwaardige materialen zoals aluminium voor de profielen in onze producten.

Heeft u vragen over de polycarbonaat dakplaten of wilt u gericht advies? Wij helpen u graag verder. Neem contact met ons op via het contactformulier of bel met één van onze medewerkers via telefoonnummer 0528 – 241258.


Gerelateerde vragen